CHARLEY CROCKETT – THE VALLEY

Als verre afstammeling van de roemruchtige en mythische Amerikaanse volksheld, soldaat en politicus Davy Crockett liggen de verwachtingen van de muziekliefhebbers altijd een ietsje hoger bij het horen van de naam van Charley Crockett. Dat is een countryzanger en songschrijver die geboren werd in San Benito, het Texaanse stadje in het zuiden van Texas nabij de grens met Mexico waar ook countrylegende Freddy Fender het levenslicht zag. Momenteel brengt hij zijn dagen door in Austin, Texas waar dit muziekgenre als dagelijkse kost wordt geserveerd.

Op zijn nieuwe plaat “The Valley” blikt hij in 15 songs terug op die omgeving waar zijn harde jeugd en opvoeding plaatsvond. “The Valley” is zijn zesde soloplaat die tot stand kwam amper één week voor hij begin dit jaar voor een open hartoperatie onder het mes moest gaan. De release van het album duidt er op dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen met Charley Crockett, want in augustus van dit jaar was hij zelfs al in Nederland voor drie live-optredens waarbij hij zijn nieuwste album kwam voorstellen.

Hij debuteerde op plaat met zijn in 2015 in eigen beheer verschenen album “A Stolen Jewel” dat hij in een heel oude boerderij uit 1890 heeft opgenomen. Ook toen blikte hij al terug op zijn Texaanse roots en de Deltabluesnummers op die plaat verwezen naar zijn jarenlange verblijf in New Orleans, Louisiana. Daarna volgden in sneltempo vier andere albums met “In The Night” (2016), “Lil G.L.’s Honky Tonk Jubilee” (2017), “Lonesome As A Shadow” en “Lil G.L.’s Blue Bonanza”, beiden uit 2018. Het gaat dus razendsnel voor de 35-jarige country-, blues- en Americana-liedjes zingende muzikant.

Op “The Valley” begint hij met het catchy swingende en samen met ‘Turnpike Troubadours’-frontman Evan Felker gecomponeerde “Borrowed Time” (zie eerste video), gevolgd door de albumtiteltrack. Andere sterke songs op de plaat zijn de countryballads “10,000 Acres”, “If Not The Fool” en tearjerker “Change Yo’ Mind”, naast de countryrocksongs “The Way I’m Livin’ (Santa Rosa)”, de Buck Owens-klassieker “Excuse Me” en het op de tweede video te genieten “River Of Sorrow”. Albumafsluiter “Motel Time Again” is ook een coverversie van een song die door Bobby Bare werd geschreven en voor het eerst als single werd uitgebracht door Johnny Paycheck in 1966.

In Texas treedt Charley Crockett regelmatig samen op met o.a. Joe Ely, Justin Townes Earle en Alejandro Escovedo. Hij is daar dus in zeer goed gezelschap om het countrymuziek-minnende publiek van zijn muzikaal talent te overtuigen. “The Valley” is volgens ons ook het beste album uit zijn carrière, waarmee alles klaar lijkt te zijn om een internationale doorbraak te realiseren en zijn vaste plaats in de wereld van Tex-Mex, country en Americana te verwerven.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Son Of Davy / Thirty Tigers

video